петък, 28 юни 2013 г.

Мобилтел с брилянтен мобилен интернет

Мобилтел запазва лидерската си позиция в сектор Телекомуникации според класацията „Капитал 100”. В нейното седмо издание Мобилтел за поредна година е на първо място в сектор Телекомуникации.
 „Радостни сме от факта, че за поредна година Мтел запазва водещата си позиция на телеком пазара. Това е знак за стабилността на компанията и признание за това, че се радваме на доверие и лоялност от страна на клиентите си.

Знаем, че доверието между партньори и приятели трябва да бъде взаимно. Затова ще продължим да инвестираме ресурси в осигуряването на най-доброто качество, както и в иновативни продукти и услуги за тях.

Ще продължим да бъдем един от най-големите инвеститори и в още една област – тази на корпоративната социална отговорност”, каза по повод постигнатия резултат в класацията „Капитал 100” Мартин Липауц, главен директор „Маркетинг”. Той получи отличието от Томас Пфане, ръководител на икономическия отдел в немското посолство.

DJ Мартен и Графа подкрепят Мтел Гиганет

Броени часове остават до началото на най-интересната риалити игра за лятото, организирана от Мтел. Сред нейните най-известни участници са DJ Мартен и Графа. В събота те ще забавляват всички тръгнали по следите на супер героите на „Мтел Гиганет“.
Гига играта започва утре в 17 часа пред НДК. В нея свободно могат да участват всички жители и гости на столицата, след като са се регистрирали в сайта на компанията.
Играта на Мтел е финалът на мащабна кампания, посветена на  „Мтел Гиганет“ – офертата, с която клиентите получават мобилен и високоскоростен оптичен интернет само за 19,90 лева на месец.
Участниците в играта на Мтел приеха предизвикателството да тръгнат по следите на трима супер герои из София. При срещата си с тях участниците трябва да премерят сили като отговорят на няколко въпроса. Осем късметлии ще си тръгнат с нов смартфон или таблет Sony Xperia Z, а най-добрият „ловец“ на супер герои ще спечели автомобил Мini.
За всички, които искат да проследят играта, но няма да могат да присъстват на място, спортният канал Sportal TV ще излъчва на живо най-интересните моменти от събитието. Sportal TV е част от цифровата телевизия на Мтел.
„Мтел гиганет” дава достъп до най-бързата 3G мрежа с мобилен интернет от 2.5 GB при максимална скорост. Офертата включва и високоскоростен оптичен интернет за дома, с който потребителите могат да сърфират в световната мрежа със скорост от 30 Mbps, благодарение на супербързата, оптична мрежа на Мтел.
Повече информация за играта може да намерите тук : http://www.mtel.bg/igrata

петък, 21 юни 2013 г.

Мтел Гиганет подаръци в специална Фейсбук игра

Активностите в социалната мрежа са част от риалити кампанията на телекома, посветена на „Мтел Гиганет”
Специална награда е приготвил Мтел за своите фенове във Фейсбук – смартфонът Sony Xperia SP. За да го спечелят, потребителите на социалната мрежа трябва да намерят промо екипите на телекома и да си направят снимка в духа на „Мтел Гиганет” – най-новото предложение на телекома.
Промо инициативите ще се проведат на 22, 23 и 24 юни в Serdika Center. Всички, които си направят снимка с промо екипите на телекома и след това се отбележат (тагнат) в своята снимка във фен страницата на Мтел ще участват в томбола за Sony Xperia SP. Фейсбук играта е част от активностите, посветени на Мтел Гиганет – офертата, с която клиентите на телекома получават достъп до най-бързата 3G мрежа с мобилен интернет от 2.5 GB при максимална скорост и високоскоростен оптичен интернет за дома.
Кулминацията на всички активности, свързани с Мтел Гиганет, ще бъде на 29 юни в София, когато компанията ще даде старт на уникална риалити игра. Tя е насочена към всички, които обичат бързите интернет скорости, супер героите и са готови да поемат всяко предизвикателство. Мтел е  подготвил специална мисия – да тръгнат по следите на трима супер герои из София. При срещата си с тях участниците ще трябва да премерят сили и да отговорят на „супер” въпроси, за да спечелят ексклузивни награди.
В играта свободно могат да участват всички жители и гости на столицата. Участниците ще имат шанса да спечелят смартфони и таблети Sony, а голямата награда е автомобил Mini. Началото на играта е от 17 часа, а стартовото място за търсене на героите е НДК. Желаещите да участват, могат да се запишат и да научат подробности за кампанията на следния адрес: http://www.mtel.bg/igrata
„Мтел гиганет” се предлага на цена от 19,90 на месец и е валиден в районите с покритие на оптичната мрежа. Новото предложение дава достъп до най-бързата 3G мрежа с мобилен интернет от 2.5 GB при максимална скорост. Офертата включва и високоскоростен оптичен интернет за дома, с който потребителите могат да сърфират в световната мрежа със скорост от 30 Mbps, благодарение на супербързата, оптична мрежа на Мтел.
Видео новините от компанията може да следите тук

Мобилтел с най-голямо 3G покритие в страната



Съгласно годишния доклад на КРС Мтел е телекомът с най-голямо 3G покритие както по население, така и по територия през 2012 г.
Мобилтел е телекомът с най-голямо 3G покритие както по територия – 96.60%, така  и по население - 99.46%. Данните са от доклада на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) за 2012 година.

Първенството на телекома при 3G покритието е резултат от инвестиционната политика на компанията, която включва развитие на инфраструктурата не само в големите градове, но също така и в по-малките населени места. Фокус на Мтел е работата в партньорство с общините за последователно разширяване на достъпа до интернет и в най-отдалечените райони на страната.

Освен най-голямо 3G покритие по територия и население за 2012 година, Мобилтел има и най-бързата 3G мрежа в България до този момент, след като компанията за трета поредна година получи сертификат от германската компания за контрол на качеството на мобилните мрежи NET CHECK. 

В рамките на независимо измерване, проведено от сертифициращата компания през февруари и март 2013 година, беше констатирано, че мрежата от трето поколение на Мобилтел осигурява най-добри резултати по отношение на скорост за приемане и предаване на данни, както и по отношение на бързина за зареждане на HTTP сайтове.

Мтел предлага най-висока скорост при използването на мобилен интернет в най-много населени места. 3G мрежата на телекома поддържа скорост до 42 мегабита в секунда, която вече може да се ползва в 115 населени места в страната с население 4 250 000 души.

Видео новините от компанията може да следите тук.

вторник, 18 юни 2013 г.

Спечели Mini Cooper с Mtel

Със супер герои и супер награди Мтел стартира уникална риалити кампания
Мащабният проект е посветен на най-новото предложение на телекома „Мтел Гиганет“

Мтел започва иновативна риалити кампания, вдъхновена от последното предложение на телекома „Мтел Гиганет“. Най-горещото събитие на лятото ще включва различни онлайн и офлайн инициативи, които на  29 юни ще приключат с мащабна игра в София. В играта свободно могат да участват всички жители и гости на столицата. Участниците ще имат шанса да спечелят смартфони и таблети Sony, а голямата награда е автомобил Mini.

Играта на Мтел е насочена към всички, които обичат бързите интернет скорости, супер героите и са готови да поемат всяко предизвикателство. Мтел е  подготвил специална мисия – да тръгнат по следите на трима супер герои из София. При срещата си с тях участниците ще трябва да премерят сили и да отговорят на три „супер“ въпроса, за да спечелят ексклузивни награди.

В рамките на играта, която ще се състои на 29 юни в столицата, трима участници ще спечелят таблет Sony Xperia Z, петима ще говорят с нов смартфон Sony Xperia Z, a един от тях ще подкара супер автомобил Mini. Желаещите да участват, могат да се запишат и да научат подробности за кампанията на следния адрес: http://www.mtel.bg/igrata

Специални изненади и награди очакват и феновете на страницата на Мтел във Фейсбук.  Те ще могат да се включат в инициативата като следят активностите около играта на Мтел  във фен страницата на компанията и ще участват в томбола за два смартфона Xperia SP.

С новото предложение “Мтел гиганет” клиентите на телекома получават достъп до най-бързата 3G мрежа в страната с мобилен интернет от 2.5 GB при максимална скорост. Офертата включва и високоскоростен оптичен интернет за дома, с който потребителите могат да сърфират в световната мрежа със скорост от 30 Mbps, благодарение на супербързата оптична мрежа на Мтел. “Мтел гиганет” се предлага на цена от 19,90 на месец и е валиден в районите с покритие на оптичната мрежа.

неделя, 16 юни 2013 г.

Мтел разширява оптичната си мрежа в Русе

Мтел разширява фиксираната си мрежа в Русе и вече ще предлага първия по рода си в града високоскоростен оптичен интернет за дома и цифрова телевизия.
Телекомът изгради в Русе собствено оптично покритие по технологията GPON.

Благодарение на нея, Мтел гарантира на своите абонати услуги със значително по-високо качество в сравнение с конкурентните предложения. Клиентите на фиксираните услуги на телекома имат неограничен достъп до интернет с реално достижими скорости и цифрова телевизия с отлично качество, които не зависят от климатичните условия.

Към момента фиксираната мрежа на Мтел покрива един милион домакинства в България. Русе е следващото населено място след София, Варна, Бургас, Пловдив, Девня и област Велико Търново, в които интернет потребителите имат осигурена свързаност до 2 гигабита в секунда. 
Клиентите могат да се абонират за фиксираните услуги на Мтел от 17 юни.

вторник, 4 юни 2013 г.

Мобилен интернет сърфинг с Мтел

Абонаментният план Мтел сърф предоставя мобилен интернет за смартфон и достъп до мрежата по всяко време и навсякъде в мрежата на Мтел.

Мтел гарантира високо качество и скорости на мобилния интернет. Телекомът поддържа в цялата си 3G мрежа 21 мегабита в секунда, осигурявайки бърз мобилен интернет за всички свои потребители, независимо от населеното място.


  • Цените включват ДДС и се отнасят само за мобилен интернет в мрежата на Мтел.
  • Неизползваният трафик не може да бъде прехвърлян за следващ месец.
  • 1MB се равнява на 1024 KB, 1 GB се равнява на 1024 MB.
  • Начин на таксуване: на 1 KB. Минимална цена на сесия: 0,01 лв.
  • След достигане на трафика на максимално допустима скорост, скоростта за пренос на данни ще бъде намалена до 64 Kbps.
  • Ако искаш да използваш мобилен интернет, когато пътуваш извън страната, виж повече за специалните роуминг тарифи за пренос на данни Mtel NET WINGS и Mtel NET AWAY.
  • Mtel SURF включва трафика в мобилния портал за забавления.