петък, 30 август 2013 г.

Започва обучението на служители на Мтел по европейски проект

Мтел дава старт на реализацията на новия проект по европейска програма, спечелен от компанията. Проектът „Мтел за Мтел: Професионализъм в развитие” е на стойност 185 720 лева и е насочен към обучението на служители в телекома. Той бе класиран на първо място сред всички 108 одобрени предложения.
Благодарение на него, ще бъдат организирани обучения, които ще развият професионалните умения и компетенции на 675 служители на Мтел.  Основната целева група в проекта са служители, които работят пряко с клиенти и IT специалисти.

Най-много служители – 380, ще бъдат обучени от компанията „In Your Hands” на тема „Иновативност и предприемачество в мениджмънта”, с фокус подобряване на мениджърските умения в управлението на хора и ресурси.

180 служители ще преминат обучение за „Интегрирано управление на взаимоотношенията”, което ще им даде повече знания и умения в обслужването на клиенти и продажби. Обученията ще проведат „OD&M Consulting”.

115 IT специалисти пък ще се обучават по пет различни теми – CISCO, UNIX, ORACLE, ITIL и MS SQL. Компанията, която се е заела с тази задача, е „New Horizons”.
С успешното завършване на проекта ще се повиши не само ефективността на труда в компанията, но и удовлетвореността на служителите от Мобилтел като работодател.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Той е третият за компанията, финансиран по тази програма. Участие в предходните два взеха над 1000 служители.

Няма коментари:

Публикуване на коментар