сряда, 23 октомври 2013 г.

Нискобюджетния iPhone 5C или не толкова нискобюджетен?

Apple потвърди слуховете и най-накрая представи допълнителения нискобюджетен модел на своя смартфон iPhone. От Apple действително използват пластмасово покритие на новият  5C  и е по-евтин от водещия iPhone 5S, но не с много или поне не за Българските потребители.


Това не е бюджетният iPhone, а моделът, който ще замени миналогодишния iPhone 5, предлагайки познатия хардуер в цветна опаковка.

iPhone 5C е затворен в цяло парче поликарбонат, като корпусът му е малко по-тромав от този на 5S - дебел е 8.97 мм и тежи 132 грама спрямо 7.6 мм и 112 грама при водещия модел. Освен това 5C ще се предлага в пет различни цвята, които добре познати при Nokia Lumia, а iPhone 5S ще е наличен само в тъмносиво, сребристо и разбира се новият златен цвят.

Пластмасовият телефон на Apple използва същия чипсет като iPhone 5 от миналата есен (А6), има същия 4" Retina дисплей с резолюция 1136х640 пиксела (326 ppi) и предлага същата 8 мегапикселова iSight камера с Full HD при видеозапис и не включва подобренията в iPhone 5S, но предната FaceTime камера е ъпгрейдната.

Батерията на iPhone 5C обещава живот почти с тази на 5S - 10 часа при разговори в 3G обхват или до 8 часа сърфиране през мобилен интернет.

Също като iPhone 5S и пластмасовият iPhone 5C ще се появи в първите 9 страни на 20 септември, а цената му е със 100 евро по-ниска - 599 евро за версията с 16 GB и 699 евро за 32 GB. Тук няма модел с 64 GB памет, но цветовете на корпуса са 5 - бяло, синьо, розово, жълто и зелено. За разлика от Европа, в Съединените Щати, телефонът се предлага на цената на едва 99$ при най-големите мобилни оператори на континента AT&T, Verizon и други. За съжаление този модел едва ли ще се предлага на толквоа ниска цена. Единствено можем да се надяваме след прес релийза на мтел, че може да го пуснат на изгодна за обикновенния Българин цена.

Няма коментари:

Публикуване на коментар