петък, 8 ноември 2013 г.

Math Help помага на кандидат-студентите с математика



За трета поредна година, в Лабораторията за иновации на Мтел, студенти от ТУ- София, разработват прототипи на приложения. Тази година продуктът им “Math Help” е Интернет платформа и мобилното приложение с формули и реални задачи от изпитите по математика за ТУ през последните години. В разработката са предвидени помощна информация (за улеснение на зрелостниците) и включване на таймер (засичащ времето, за което е решена задачата).

Другите проекти, включени в Лабораторията за иновации 2013 на Мтел, са:
- приложението “Smart Recommender”, 
-“Social Hub” 
- услугата “Таблети под наем”.

“Smart Recommender” предлага на потребителите нови сериали, филми и жанрови канали на базата на гледаното от него до момента (засега на база Мтел телевизия).

Мрежата “Social Hub”(разработена за мобилната платформа iOS) предлага месечен абонамент за дарения към различните благотворителни проекти, подкрепяни от Мтел - “Приеми дете.Създай бъдеще”, “Очи на четири лапи”, “Топъл обяд”, и др. Потребителите могат да изпращат SMS за всяка от тях, както и да се абонират за важни за тяхтеми – “Екология”, “Бежанци”, “Животни”.

Чрез услугата “Таблети под наем” посетителите на хотели в България могат да наемат мобилно устройство с неограничен достъп до интернет и до електронните книги от Мтел библиотеката. По данни на студентите-разработчици, концепцията е приета изключително добре от мениджърите и гостите на хотелите, в които е тествана.

Няма коментари:

Публикуване на коментар